dissabte, 23 d’abril del 2016

Activitats Sant Jordi

Durant aquesta setmana, per a celebrar el dia de Sant Jordi, podem realitzar una sèrie d’activitats plàstiques pensades per a fer roses amb diversos materials amb tot l’alumnat.

A l’hora de programar l’activitat, s’ha de pensar fer algunes setmanes abans de la Diada de Sant Jordi; ja que s’ha de dedicar temps a retallar-les, confegir-les, embolicar-les... i, abans de portar-la a casa, posar una goteta d’essència de rosa per poder-la olorar

En primer lloc, s’haurà d’explicar la llegenda de Sant Jordi a tots els xiquets i xiquetes del centre i una vegada narrada la història, passaríem a dur a terme les activistas.


Algunes de les capacitats que potencia aquesta activitat plàstica són les següents:
  1. Aprendre a ser i actuar de forma cada vegada més autònoma.
  2. Aprendre a pensar i a comunicar
  3. Aprendre a descobrir i tenir iniciativa
  4. Aprendre a conviure i habitar el món.



I uns dels objectius a assolir seran:
  1. Conèixer la Llegenda de Sant Jordi i els seus personatges.
  2. Treballar tècniques plàstiques.
  3. Desenvolupar habilitats motrius.
  4. Estimular aspectes sensorials i afectius.



Roses senzilles per als més xicotets

Les habilitats motrius dels alumnes d’Educació Infantil estan en ple procés de desenvolupament.
Per aquest motiu, s’ha de pensar en activitats plàstiques d’estampació, de pintura de dits, d’arrugar paper... que no impliquen massa precisió.

Per això, una activitat que s’adapta a aquesta etapa és la rosa realitzada estampant la mà de cada xiquet en un full de paper gruixut i blanc.
Aquesta activitat, s’ha de dur a terme de forma relaxada i sense presses. Aprofitant cada instant per gaudir i crear vincles afectius amb ells mentre es realitza.

Per començar amb l’activitat, hem de pintar-los els dits i el palmell amb un pinzell de pintura vermella.
Després, amb cura, hem d’agafar la seua mà pintada i posar-la sobre el paper per deixar-hi l’empremta. Quan ja estiga seca la rosa, es retalla pel contorn i s’enganxa un pal de gelat on es pot posar una fulla verda.




Roses de paper, de plastilina i altres materials per als més grans

Les habilitats motrius dels alumnes dels últims cursos del Segon Cicle d’Educació Infantil, en estar més desenvolupades, permeten que es puguen programar activitats més complexes.

Per aquest cicle, podem realitzar una rosa feta amb diversos materials com són la plastilina, el cartó (amb oueres), papers de seda, llepolies, entre altres.






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada